11 noiembrie 2022 • JW MARRIOTT HOTEL

VORBITORI

Dr. Valeria Herdea
Medic de Familie

Ioana Chicet-Macoveiciuc
BLOGGER, PRINTESA URBANA

Oana Moraru
Fondator, Scoala Helikon

Conf. Dr. Carmen Orban

Mirona Paun
Psiholog clinician, Founder, Tzitzi-Poc

Mirona Paun este psihoterapeut, psiholog clinician, autor de carti pentru copii, creator de continut si fondatorul programului de educatie emotionala Tzitzi-Poc. Are experienta de 16 ani in lucrul cu copiii in domenii precum entertaining, educatie si psihoterapie, avand perspective multiple asupra dezvoltarii si evolutiei acestuia in toate sistemele sale: familial, social si educational. Crede in potentialul creator al copiilor, in puterea jocului ca maniera de explorare a lumii interioare a copilariei si in forta povestilor. Pe acest principiu a creat Tzitzi-Poc, un ecosistem dedicat familiei prin care incurajeaza copiii si parintii sa se imprieteneasca cu emotiile lor, singurul de acest gen premiat si recunoscut la nivel national.

Simona Mitrea
Founder, Romanian Gifted School

Sunt mama a trei copii de 21 de ani, 19 ani, respectiv 15 ani, sotie, trainer, fondatorul primei scoli pentru copii cu abilitati inalte din Romania – Romanian Gifted School si doctorand in Stiintele Educatiei pe tema copiilor cu abilitati inalte. Sunt pasionata de educatie inca din copilarie, cand ma jucam cu catalogul si imi asumam rolul profesorilor copiilor de la bloc. Am parasit zona odata cu intrarea la liceul, mergand la mate-info, apoi urmand o prima etapa a formarii mele in zona economica (licenta si master). M-am intors la prima iubire acum 12 ani, in urma unei evaluari cognitive pe care i-am aplicat-o fiului meu si de atunci invat necontenit despre acest subiect al potentialului copilului cu capacitati intelectuale peste medie.

Diana Lupu
Psihoterapeut

Diana Lupu este psihoterapeutul unei noi generatii. Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, formata in psihoterapia de familie si de cuplu. Este psiholog si psihoterapeut, realizeaza emisiunea Love Is Fun but Complicated din cadrul publicatiei A List Magazine by Andreea Esca, sustine cauze pentru constientizarea si combaterea violentei domestice alaturi de asociatia A.L.E.G. prin proiectul #SiEuReusesc, scrie rubrica #PsihoDescoperiri in cadrul editurii Pagina de Psihologie. Curiozitatea este principalul elementul pe care Diana se bazeaza in activitatea s-a, iar dinamica relatiilor de cuplu si perioada adolescentei sunt domeniile sale de interes.

Otilia Mantelers
Psiholog

 Otilia Mantelers este psiholog, specialist în parenting, cunoscuta in Romania pentru modul in care sustine importanta jocului in cresterea copiilor. In ultimii ani a urmat diferite formări în psihoterapia traumei, fiindcă a înțeles că atât copilul, cât și sufletul părintelui au nevoie de grijă. Susține de mulți ani cursuri pentru părinți și organizează conferințe cu invitați internaționali, fiind una din promotoarele științei parenting-ului în România. Otilia este autoarea îndrăgitei povești terapeutice Secretul Monstrului, apărută în anul 2017 si a Cărții Kikimora își caută pisică, apărută în toamna anului trecut la Ed. Pandora M.

Alexandra Alexandru
Specialist in nutritie

Numele meu este Alexandra. Sunt tehnician nutritionist din 2014 si studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, specializarea Nutritie si Dietetica, anul III. Am descoperit minunata lume a nutritiei in anul 2008, din postura de editor de carti de nutritie, si nu am incetat nici pana acum sa o studiez. Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?”, “Cum ma mentin?” “Eu cum imi hranesc copilul?” si sa implementeze schimbarile recomandate de mine pentru tot restul vietii.

Raluca Chisu
Fondator, Asociatia KinetoBebe

Sunt ferm convinsa ca fiecare dintre noi putem sa schimbam si sa imbunatatim aspecte legate de comunitatea in care traim si pentru acest lucru mi-am dedicat cariera proiectelor specifice economiei sociale si antreprenoariatului social in domeniul sanatatii. De 13 ani conduc activitatea Asociatiei KinetoBebe si sunt coordonator de programe in cele trei Centre de Recuperare Pediatrica KinetoBebe. De-a lungul anilor, au trecut pragul salilor de kinetoterapie si psihologie mii de copii cu patologii diferite si ne bucuram ca rezultatele terapeutice sunt extraordinare, oferind sansa unei vieti cat mai independente copiilor. Sunt specializata in management sanitar si am experienta derularii de proiecte de impact comunitar, implementand aceste cunostiinte in organizarea si coordonarea activitatilor sociale si economice ale Centrelor de terapie.

Cristina Bazavan
OWNER, URBAN.RO

Bianca Mereuta
Creator de Valoare in Educatie

Bianca Mereuta este strateg de brand cu peste cincisprezece ani de experienta. Este licentiata in Publicitate si Marketing in cadrul Universitatii ,,Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si are studii post-universitare in comunicare, efectuate in cadrul SNSPA Bucuresti. Este expert in analiza vizuala, studiind istoria vizuala a reclamei romanesti din perioada 1960 – 2002 si, in calitate de strateg si consultant de brand, contribuind la dezvoltarea a peste 200 de marci romanesti si internationale. Din 2012, de la nasterea baietelului ei, constata sincopele discursului editorial integrat a pietei romanesti de carte pentru copii, raportate la nevoile cultural-educationale ale comunitatii si la mediul international si se apleaca asupra domeniului. Se focuseaza pe dezvoltarea si implementarea unei strategii integrate de atragere a parintilor, educatorilor si copiilor spre carte, urmarind la nivel emotional sa genereze atributele crearii de discurs relational adult-copil-carte si la nivel rational sa dezvolte structuri pentru a reaseza cartea in mentalul colectiv ca reper formator pentru viitoarele generatii. In noiembrie 2015 pune bazele „Ce le citim copiilor”, cea mai importanta comunitate online de parinti si educatori din Romania care s-a coagulat in jurul cartii pentru copii. In 2017 deschide, cu acces gratuit, cea mai mare si calitativa biblioteca comunitara privata pentru copii din Romania, si, in 2018, devine presedintele Versus, structura non-guvernamentala care dezvolta si implementeaza proiecte de alfabetizare, iar din 2018 infiinteaza Casa editoriala SIGNATURA, editura care isi doreste sa reprezinte o marca a calitatii in actul cultural si educational din Romania, entitate prin care pune in discutie ideea educatiei caracterului copiilor inca de la nastere.

Stela Toderascu
Moderator

  • Hosting by Host-Age.ro